Ovanlig skada men positivt besked

Här kommer ett lite försenat inlägg om Ulles besök hos veterinären!
 
 
 
Det var ett ganska så nervöst besök men också otroligt intressant. Veterinären började med att kika på Ulle i stallgången på kliniken. Hon sa att hon ganska så direkt kunde se vad det var för diagnos på honom i och med sättet han stod på. Ulle har naturligt ganska så raka ben, men efter att han halkat i hagen den där dagen så är hans ena ben varit ännu rakare. Det var det hon reagerade på först. Hon sa att hon ville se hur han rörde på sig och sen skulle hon förklara vad det var.
 
Så vi gick ut i paddocken och Ulle fick först skritta fram och tillbaka efter långsidan. Sedan travade dem ena långsidan. Vi har ju inte travat Ulle sedan han fick "sträckningen" i benet, eftersom att vi helt enkelt inte har vågat egentligen. I skritten kan man som se att han rör sig lite stelt med ena benet, men han är ju inte halt och han har definitivt inte ont. I traven kunde man verkligen se hur han nästan lyfte hela rumpan (tänk typ höften) för att hinna med i takten. Det såg konstigt ut helt enkelt, men fortfarande inte halt och bara jätteglad att få springa lite äntligen.
 
När Ulle skrittade och travade så filmade även veterinären honom. Hon sa att det är så otroligt intressant för att det är en så pass ovanlig skada att hon aldrig tidigare behandlat eller kommit över en häst som haft skadan. Därför ville hon dokumentera för eget bruk. Hon tog även lite huvudbilder på Ulle.
 
När veterinären dokumenterar Ulles skada för att den är så ovanlig.
 
Därefter började hon med att säga att det här är ingenting som man dömer ut en häst för, det är inte slutet på hans liv och han kommer att bli bra igen. Så det var ju en enorm lättnad för oss alla! Hon sa att det kan ta väldigt lång tid för hästen att bli bra igen (så mycket som 6 månader) och eftersom att Ulle är så pass gammal så kanske hans rörelsemönster aldrig riktigt blir 100% igen, men det är inget som kommer att påverka hans livskvalité. Han har ju inte ont av det. Hans skada är egentligen att muskeln mellan knät och kotan har slitits (dock inte gått av). Om jag förstod det rätt så är det hela muskeln och detta förklarar varför den nedre delen på benet varit så pass "stel". 
 
Veterinären gjorde ultraljud på muskeln så vi fick kika på det också. Muskeln som blivit sliten var egentligen bara en enda röra jämfört med samma muskel på andra benet. Så nu i början ska Ulle få medicin och han ska även stå i konvalescens i 4-6 veckor. Efter det ska vi göra ett återbesök och få nya instruktioner. Om det ser bättre ut då kan vi kanske sätta honom i en lite större hage! 
 
Ultraljud på en sövd Ulle ♡
 
Känns jätteskönt att han kommer att bli bra igen. Men jag förstod nästan det eftersom att han inte har haft ont av det. Vi sa det att Ulle får agera som Svarta hingstens vän Napoleon till Fein nu i några månader, tills han blir bra igen. Kommer inte vara lika roligt att vara ute och trimma i skogen utan Sara och Ulle, men förhoppningsvis går det bra ändå. Jag får tvinga dem andra i stallet att komma ut med oss ibland. Sen är ju Fein faktiskt duktig när han är själv också, men det kan vara bra (och kul) att få lite sällskap ibland.
 
Nu fokuserar vi på att båda våra killar ska bli helt bra igen!
 
Världens finaste killar i sina nya sjukhagar!♡♡

Kommentera här: