Fallskärm eller hoppsadel

Efter att ha hoppat i allround sadeln idag så inser jag att jag antingen måste köpa en fallskärm eller en hoppsadel. Fein hoppar så himla stort och tar i så mycket med ryggen att jag helt enkelt måste ha stödet från hoppsadeln för att ha en fair chance att hålla balansen på honom. Det är ju så mycket annat som man ska tänka på med hjälper, takt och vägar att jag inte direkt känner mig så sugen på att lägga till balans och skänklar på det - som annars kom naturligt med hoppsadeln.
 
I övrigt gick det sjukt bra idag! Fein var så jäkla taggad. Alltså han blir alltid så glad när han får hoppa. Varenda gång vi ska rida så börjar han dra mot vägen som går mot ridhuset för att han vet att han ska få hoppa om han går den vägen haha! Han var som sagt jättetaggad så jag fick sakta av ett par gånger och göra halt så att han skulle lyssna bättre på mig. Sadeln gjorde det inte lättare idag kan jag då säga. Han hoppade så jäkla stort idag, tyckte det var skitroligt verkligen.
 
Vi jobbade även på volterna i galopp, först en stor volt och sedan en lite mindre vid båda A och C. Vi jobbade på trav i serpentiner. Gick också väldigt bra! Vi red dock i det gamla ridhuset, och när de öppnade dörren i slutet av gången och började ta in ridskolans hästar så blev Fein väldigt intresserad av det i stället. Flera gånger som han sprang mot grinden i stället för att ta vänster i hörnet, riktig liten gris där.
 
Jag har fått ordning på en video som innehåller några språng. Men jag håller ju typ på att flyga ur sadeln alltså haha! Vi kanske tog 10 språng totalt och efter i alla fall hälften av sprången så hör man hur jag säger typ; "Jääävlar", "Alltså shit", "Helveteee" för att han hoppar så stort. Ja, det var sista spiken i kistan för allroundsadeln i alla fall haha. Nu blir det definitivt en hoppsadel, ska bara bestämma mig för vilken.
 
"I whip my hair back and forth"

Fredagshoppning

Kom precis hem från stallet! Jag och syrran drog till ridhuset och hoppade grabbarna. Idag fick vi för första gången ha ridhuset för oss själva sen jag köpte Fein. Så himla skönt och helt otroligt verkligen, känns som att man aldrig får träna i lugn och ro. Jag berättar lite senare hur det gick! Håller på att göra blomkålspizza nu, ska bli så mumsigt. Svälter typ ihjäl!
 
Lite bilder bjussar jag på under tiden i alla fall!
 
Ny belysning i ridhuset också - alltså vilken skillnad! Blev verkligen så sjukt bra.

Ridsportsförbund och hästar...

Gårdagen var dessvärre lite busy busy för mig. Började kl 13 och då hade vi säkerhet och brandgenomgång, och efter det red jag Grålle och Manne, innan jag fick ta lunch, och sedan bar det av till Stenungsunds Yacht Club för att gå på årsmöte!
 
 
Där så var det en hel del prat från SvRF, Göteborg & Bohuslän ridsportsförening, eftersom det var årsmöte, och sedan fick vi en hel del info om EM också. Intressant, ska verkligen gå på EM'et nu också. Det är ju över hela Göteborg, mitt i staden, och en hel del är gratis också, så det är kul att de verkligen bjuder in folk att få ta del av hästsporten!! Mötet slutade runt 22.30, och var hemma 23, det var en låååång dag..
 
 
Idag så var det det gamla vanliga, hjälpte till med lunchfodring, mockning av hagar, sedan red jag Manne och Grålle i ridhuset då det verkligen regnade piss idag.. Blä.. Grålle var så fantastisk fin idag, han börjar komma igenom sig trevligt, och jag var så jäkla nöjd efter passet att man vart genast på bättre humör i det tråkiga vädret! Sen fick jag lite info om databassystemet för lektioner och hästar, och sedan lite info vad/hur jag ska göra då jag planerar mina lektioner sen. Lunch, och efter det lektioner. Var mest bara med på marken, och sista lektionen satt jag på läktaren. Fick sluta tidigare idag eftersom mötet drog ut igår, så nu har jag duschat, och ska se lite på serier och väntar på att min bättre hälft ska komma hem.
 
 
 
Imorn blir det Gekås med Annette och Martina, ska bli så jäkla kul!!!