Inga summer feels här direkt

Kan knappt förstå att det är första maj imorgon och det är snöoväder idag. Under alla år som jag kan komma ihåg har det bara varit dem massiva snöhögarna (som inte är så massiva längre) kvar när det är första maj, allt annat har smält bort. Nu är det typ 3-4 decimeter snö kvar på ängarna. Man blir bara så trött... Kommer vi ens få någon sommar?
 
Vi hade ju morgonfodringen idag, så vi tog på oss kläder och täcken och for faktiskt ut på en barbackatur i ovädret. Ingen idé att rida "seriöst" i skogen idag då man dels knappt ser någonting, men dessutom för att man inte ser gropar eller isfläckar under det tunna lager snö som hunnit lägga sig på ridvägarna. Det gick finfint!
 
Jag var så stört kall när jag kom hem så jag duschade direkt. Nu sitter jag och uppdaterar bloggen och tar det lite lugnt innan lunchen. Det här blir nog första valborg som jag inte far ut och festar. Jag ska åka till syrran och hennes pojkvän och käka middag och bara umgås lite. Sen åker vi in till stan och kikar på majbrasan och sen ska jag hemåt igen! Blir skönt.
 
Förhoppningsvis är det bättre väder imorgon, för då är det backträning på schemat!
 

Äntligen lite värme

Sååå härligt väder att rida ut i idag! Jag red bara i två långärmade tröjor idag och det var helt perfekt. Det är ju fortfarande helt löjligt mycket snö kvar för att nästan vara första maj, men nästa vecka kommer det nog smälta bort väldigt fort om det blir lika varmt som det var idag. I morgon skulle det ju förstås bli dåligt väder igen, men hela nästa vecka såg lovande ut!
 
Jag tog av Fein stalltäcket idag så han fick gå resten av dagen i bara regntäcke, så får han sova under natten utan täcket och lufta pälsen lite. I morgon skulle det ju bli så tråkigt väder men vi har morgonfodringen så jag kan bestämma själv vilket täcke han ska ha. Så han får gå med stalltäcket under regntäcket imorgon igen och sen åker stalltäcket av igen!
 
Ridturen gick super. Isen har faktiskt smält bort överraskande mycket från vägarna, så vi kunde nyttja två av slingorna. Några delar av slingorna var sisådär så det blev mest trav. Någon galopp för mig och Fein också när vi hamnade lite långt bak från Ulle och Sara. I morgon blir det nog lite backträning i stället! Kan vara bra. Dels för att det är sjukt bra träning men även för att Fein behöver få springa av sig lite.
 
Några bilder när vi var tillbaka i stallet! Han är världens finaste ♡

Saknar min gris!

Igår var det jobb hela dagen. Vi var på ett seminarie hela dagen i Luleå som handlade om hur man gör sin stad attraktiv. Otroligt lärorikt och mycket intressanta föreläsare. Jag kom hem väldigt sent på eftermiddagen dock så jag och Sara hade gjort upp dagen innan att hon skulle ta hand om grabbarna. Så igår fick Fein sin heldagsvila för veckan! Jag träffade honom inte på hela dagen och fastän jag pussade om honom extra mycket i förrgår så saknar jag honom så mycket! Längtar tills jag får åka till honom idag.
 
Jag, syrran och grabbarma kommer dra ut i skogen idag och försöker arbeta så gott det går med tanke på underlaget. Nu har jag ju inte ridit i skogen på några dagar så det kanske har blivit bättre.
 
Idag blir det kring +5 och strålande sol, vi får se om det fortfarande är kallt i luften dock. I morgon blir det snö (suck), molnigt och kring +2 grader. Men sedan kommer det lite värme! 8-10 grader hela nästa vecka och strålande sol som det ser ut nu. Hoppas, hoppas, hoppas! Vill att det ska smälta upp kring berget så man kan börja klättra med hästarna. Det kommer vara världens bästa träning för Fein. 
 
Jag har dessutom åkt på någon förkylning. Kändes som att jag har haft en klump i halsen i typ två dagar och idag när jag vaknade så hade jag ont i halsen. Förhoppningsvis så kan jag sova bort det nu när det är långhelg med valborgs!
 
Längtar tills jag får träffa min lilla gris idag