Härlig skrittur

Redo för ridturen!
 
Sååå härlig skrittur med Fein idag. Inte för att vara sån, men det gick nästan bättre den här gången när vi var ensamma. Han var väldigt osäker och inte alls imponerad av skogen, men när vi väl kommit några meter in bland träden så gick det jättebra! Han stannade någon gång, men gick för det mesta själv i en väldigt framåtbjudande och fin takt.
 
Screenshots från en film där Fein blev rädd av ett spöke som låg i diket. Inte så farligt dock!
 
Så i slutet av turen så mötte vi ingen mindre än... räven! Igen! Den här gången var Fein dock inte rädd för den haha. Jag ropade lite åt den och schysh-ade iväg den, så då försvann den ner i diket. Den följde efter oss ett tag, men låg ca 50 meter bakom oss hela tiden, så Fein märkte inte av den. Lustigt att han inte rädd för räven, men rädd för stenar som ingen annan ser i dikena haha. Nämen det gick väldigt, väldigt bra! Väl hemma ryktade jag av honom snabbt och sen fick han gå ut i hagen. Gav dem deras eftermiddagshö också!
 
Eftermiddagshö i vanlig ordning. Ulle har flugtäcke på sig då vi får så mycket insekter på eftermiddagen och han har ingenstans att ta vägen riktigt när han står i sjukhage. Våran islännings gamla täcke som kom till användning!
 
Nu har jag precis ätit middag. Ska mot gallerian och kvällsöppet på ungefär en timme! Sen blir det en tidig kväll för mig och sedan börjar helgen imorgon! Fein ska få vila imorgon och sedan ska jag rida honom lördag och söndag. Ska även förbi på BRKs tävlingar nu i helgen och fota lite! Hoppas på fint väder.

Oväntat men uppskattat sällskap

Litet mellanmål innan ridturen igår!
 
Vi hade världens tur igår när vi skulle ut på skrittur i skogen. Fein har ju varit så himla osäker sen han såg räven precis i början av skogen, så han har tyckt att det har varit obehagligt att gå ut i skogen själv. Så igår när vi skulle ut var det en tjej från ridklubben som var ute och gick med sitt sto. Vi hakade på dem och fick oss en ca 40 minuters skrittur i skogen med sällskap hela vägen. Han tyckte det var läskigt precis i början av skogen, men sen gick det utan problem runt långa slingan! Var superkul med sällskap och hon var så himla trevlig. Fein blev lite småkär i hennes fina fuxsto, men han höll sig i skinnet ändå haha!
 
Så bandagerade jag om såret när jag kom tillbaka! Det ser jättefint ut nu. Inget blod på kompressen, bara lite sårvätska. Jag vill ju gärna låta det lufta nu, men Fein rullar sig så mycket i hagen och han ligger alltid ner och sover i boxen om nätterna, så jag vill vänta ett tag till. Han får dessutom gå i sin mindre hage några dagar till. Vill inte riskera att han får en stor hage och då springer upp såret igen som en galning. Han har redan blivit mycket lugnare.
 
Planen nu är att byta bandage på lördag. Om det ser fint ut då och sårvätskan har minskat något så kommer jag nog börja jogga igång Fein nästa vecka. Nu har han ju skrittat i snart två veckor (på måndag) med ökade pass för varje gång. Ska skritta idag igen! Ska faktiskt dit nu, eftersom att det är kvällsöppet på stan ikväll och jag ska jobba. Så jag måste åka till stallet tidigare. Solen skiner och det är så himla varmt ute! Kommer bli supermysigt att skritta ut på min lilla grabb.
 
Efter skritturen igår! Helt otroligt att jag lyckades gå en icke-suddig bild. Han är så otrålig haha!

Kisses for lunch

Tog lite bilder på mig och Fein medan han mumsade i sig lunchen! Han är så fin min älskling.
 
 
I går red jag ju som sagt ut med min stallkompis. Det gick betydligt bättre än när jag red själv. Fein blev mycket modigare med Hector, även fast Fein satte spöken i Hectors huvud. Det blev några fjantiga stopp, men inte så farligt! Idag får lilleman vila och sedan ska vi skritta ut imorgon. Ska även byta bandaget i morgon då det har gått 3 dagar sedan sist. Hoppas på det bästa!
 
Bjuder även på en ganska rolig bild från i morse. Hittade min prydnadsren såhär och lyckades dra fram en ganska fyndig pun: