Nya dojjor

Jag har fått så mycket gjort idag och det har knappt hunnit bli lunch ens! Har haft morgonfodring i stallet, jobbat, mött upp hovslagaren som skott grabbarna och även hunnit rida. Feins hovar och strålar är så himla fina nu, så det känns verkligen superkul!
 
Även idag red jag Fein på longervolten. Inte länge såklart, men idag tog vi även galopp och det gick hur bra som helst! Han var så himla duktig som låg så länge i galopp på volten som han gjort, så matte var såklart super stolt. Inga bockningar eller motsägelser idag heller. Jag är så glad att utvecklingen med Fein tog en total 180 graders vändning. För en vecka sedan var vi verkligen nere i en dipp, när hans dominansbeteende verkligen börjat visa sig och jag började nästan undra hur tusan jag skulle gå bukt på det. Efter hans vila under helgen har jag jobbat med lydnad - två dagar enbart från marken. De två senaste dagarna har jag ridit honom då han betett sig som ett lamm igen.
 
Man märker att det verkligen tagit på huvudet för efter 10-15 minuter idag började han bli himla trött. Jag avslutade efter en galopp i båda varvet så att vi inte tog musten ur honom. Skrittade av på gårdsplan, sadlade av och ryktade honom innan han fick gå ut i hagen igen. Han ska få vila fredag och lördag. På söndag ska jag jobba med honom igen så att han är någorlunda trött på måndag när vi ska gå till veterinären.
 
Sötnosen!

Long time no update

Nu är det väldigt länge sedan jag uppdaterade här. Anledningen är för att det varit så extremt mycket kring jobbet de senaste veckorna att jag varit helt dödsslut när jag kommit hem på kvällarna. Ska definitivt skärpa mig och börja uppdatera mer.
 
Fein har vuxit på sig, blivit riktigt fin i hullet och är ett riktigt energiknippe. Med det sagt har han blivit riktigt kaxig och börja testa mig. All hantering kring Fein handlar ju om markarbete såklart, men nu har jag börjat jobba med honom från marken i ca 10 minuter per dag. Detta för att han ska lyssna på mig och för att förstärka mitt ledarskap i hans ögon. I dag ska jag jobba med honom från marken i ca 10 minuter igen och sedan rida honom i 10-15 minuter.
 
Vi skulle ju till veterinären i morgon för återbesök, men vi har blivit ombokade till måndag. Fein mår jättebra dock, är pigg och glad, såret har läkt ihop och han har inte varit det minsta svullen sen vi slutade med antibiotikan för snart 2 veckor sen. Så det känns ju himla positivt i alla fall även fast man inte vågar hoppas för mycket. 
 
Bild från i morse. Vi hade sjukaste dimman fram till lunch! Nog är han fin alltid min Fein.

hejsvejslingonifejs

Dagarna här går i princip bara åt ridning, hästar, ridning, hästar etc etc.. Ibland har man lite teori så man inte blir helt insnöad på praktiken, utan i teorin också.
 
Finken börjar gå upp i vikt och bli snyggare, även om det fortfarande är en bit kvar, men han trivs i stallet och har en bra hagkompis, så det betyder mycket för honom!
 
Jag själv saknar västkusten något enormt så det gör ont i hjärtat, visst trivs jag hemma i min lägenhet också, men mitt liv där nere skriker på mig också, är så kluven med allt just nu så jag vet inte riktigt vilket ben jag ska stå på ibland. Båda? Ett? Inget?
 
Vrickade foten innan jag åkte tillbaka till Strömsholm, tror det är en spricka för det gör fortfarande groteskt ont ifall jag stödjer på den utan något mer stöd runt den, t.ex flexlinda eller stövlar som sitter tight åt fotleden. Man kanske ska kolla upp det då man har tiden eller orken, vilket inte riktigt finns just nu.
 
 
Lille Dipp i sin sanna natur, där man bakar/lagar mat och skriker ♥
 
Terräng för Jan Jönsson, där jag tyvärr fick utebli pga fotledsen.... Så ledsen!! Fick iaf vara med och lyssna, få bra tips och fota mina kamrater!